4 Βήματα πώς να επιλέξετε web hosting

4 Βήματα πώς να επιλέξετε web hosting

4 Βήματα πώς να επιλέξετε web hosting

Βρείτε τον κατάλληλο πάροχο για web hosting για τον ιστότοπό σας!

Κάθε ιστότοπος χρειάζεται έναν πάροχο web hosting — μια εταιρεία που παρέχει τους διακομιστές που αποθηκεύουν και τροφοδοτούν έναν ιστότοπο. Ακολουθούν 4 απλά βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τον κατάλληλο πάροχο web hosting για εσάς:

1. Υπολογίστε τις ανάγκες του ιστότοπού σας

Τι θα κάνετε με τον ιστότοπό σας; Ο κατάλληλος οικοδεσπότης Ιστού θα υποστηρίξει τις πλατφόρμες ή τα εργαλεία κατασκευής που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε τον ιστότοπο που θέλετε, καθώς και θα παρέχει στον ιστότοπό σας επαρκή χώρο αποθήκευσης, ταχύτητα και αξιοπιστία. Για παράδειγμα, χρειάζεται να επεξεργαστείτε ηλεκτρονικές πληρωμές; Γράφετε ένα blog ή δημιουργείτε μια οπτική γκαλερί;

Ορισμένοι οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν εργαλεία και υποδομές που ειδικεύονται σε συγκεκριμένους τύπους ιστότοπων ή λειτουργιών. Αυτό που λειτουργεί για κάποιον άλλο μπορεί να μην είναι το κατάλληλο για εσάς, οπότε φροντίστε να βρείτε έναν πάροχο web hosting που να ανταποκρίνεται πραγματικά στις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

2. Εξετάστε τις επιλογές δημιουργίας και ομαδοποίησης ιστοσελίδων

Δημιουργείτε τον δικό σας ιστότοπο ή θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων DIY όπως το Wix ή το Squarespace; Σκεφτείτε εάν θέλετε ή όχι τις υπηρεσίες σας ομαδοποιημένες.

Συνδυασμός φιλοξενίας ιστοσελίδων και δημιουργίας ιστοσελίδων:

Πολλές υπηρεσίες κατασκευής ιστοσελίδων προσφέρουν επίσης web hosting. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας και να λάβετε φιλοξενία ως μέρος του πακέτου.

Φιλοξενία Ιστού ξεχωριστά από το πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων:

Μπορείτε να επιλέξετε έναν πάροχο web hosting που δεν περιλαμβάνει κατασκευή ιστού, εάν δημιουργείτε έναν εξ ολοκλήρου προσαρμοσμένο ιστότοπο ή χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων που δεν περιλαμβάνει φιλοξενία, όπως το WordPress. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο WordPress για να δημοσιεύσετε τον ιστότοπό σας στον δικό σας κεντρικό υπολογιστή ή να χρησιμοποιήσετε τη δική τους υπηρεσία φιλοξενίας, τη MyIP.) Το Google Domains σάς επιτρέπει να εργάζεστε με το WordPress by Bluehost ή να επιλέξετε έναν τρίτο πάροχο φιλοξενίας ιστού.

3. Κάντε λίγη έρευνα

Μόλις μάθετε τι χρειάζεστε για τον ιστότοπό σας και ποιες υπηρεσίες θα χρειαστείτε, ήρθε η ώρα να ερευνήσετε τις επιλογές φιλοξενίας ιστού και δημιουργίας ιστοτόπων. Μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτησή μας σχετικά με το Πώς να επιλέξετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων ή μπορείτε να κάνετε κάποια αναζήτηση μόνοι σας. Κάντε μια σύντομη λίστα με τις κορυφαίες επιλογές σας.

Σκεφτείτε τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες του ιστότοπού σας.

4. Συγκρίνετε βασικούς παράγοντες

Τα συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε σε έναν οικοδεσπότη ιστού και το πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων θα διαφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες σας, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε την παρακάτω λίστα για να καταλάβετε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς.

  • Τιμή εγγραφής και ανανέωσης: Εκτός από το κόστος εγγραφής, φροντίστε να ελέγξετε τα ποσοστά ανανέωσης και να περάσετε τα ψιλά γράμματα για τυχόν κρυφές χρεώσεις ή υποχρεώσεις.
  • Τεχνικές ανάγκες: Βεβαιωθείτε ότι ο οικοδεσπότης Ιστού και το πρόγραμμα δημιουργίας ιστοτόπων που θα επιλέξετε πληρούν όλες τις απαιτήσεις του ιστότοπού σας και επίσης ελέγξτε για πράγματα που μπορεί να θέλετε ή να χρειάζεστε στο μέλλον, όπως:
  • Ρυθμίσεις διαχείρισης και ευκολία στη χρήση: Σκεφτείτε ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο μέρος της διαχείρισης του ιστότοπου—όπως η ενημέρωση του περιεχομένου του ιστότοπου—εσείς ή ένας επαγγελματίας στον ιστό;
  • Υπηρεσίες υποστήριξης: Πόσο σημαντικό είναι κάποιος να είναι διαθέσιμος 24/7; Αισθάνεστε άνετα με την υποστήριξη email, τηλεφώνου ή/και συνομιλίας;
  • Προσαρμογή: Θα μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμογή και ενημέρωση του ιστότοπου όπως θέλετε;
  • Ευκολία εγκατάστασης: Πόσο γρήγορα μπορείτε να αποκτήσετε τον νέο σας ιστότοπο στο διαδίκτυο;
  • Πολιτική ακύρωσης: Υπάρχει κάποια γραφειοκρατία ή ψιλά γράμματα που φαίνονται ανήσυχα;

Μόλις βρείτε έναν πάροχο web hosting και έναν κατασκευαστή ιστότοπων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία του ιστότοπού σας. Εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, βρείτε το τέλειο όνομα τομέα στη σελίδα της MyIP.gr κατοχύρωση domain.

Δείτε περισσότερα για web hosting:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.